Δίπλα στον καφέ και το βιβλιαράκι μας τι καλύτερο από σπιτικά σμυρναίικα κουλουράκια. Συνεχίζεται βέβαια η αναζήτηση της καλύτερης συνταγής χωρίς γλουτένη. Η συγκεκριμένη είναι από το site των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
600 γρ.αλεύρι χωρίς γλουτένη
150 γρ.βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
50 γρ.φυτίνη
300 γρ.ζάχαρη
250 ml χυμό πορτοκάλι
2 κρόκους αυγών
1 κ.γ.σόδα μαγειρική
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
150 ml κονιάκ
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι (Ξύσμα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέτουμε στο μίξερ τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλεύρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ενιαία.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου