2016 // Βιβλιοστόχοι

Βιβλιοστόχοι

Την περίοδο αυτή που «μηδενίζουμε» τα κοντέρ είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να θέσουμε τους νέους βιβλιοστόχους μας. Το έχω πει πολλές φορές, ότι είμαι άνθρωπος της λίστας, μου αρέσει να οργανώνω τι θα διαβάσω, ποιο θα ακολουθήσει, να ενημερωθώ για τις νέες εκδόσεις αλλά και για αυτές που θα έρθουν ―ακόμη κι αν ανατραπούν όλα και αλλάξουν τελείως οι προτεραιότητες(!)―.

Φέτος έχω την ανάγκη να διαβάσω περισσότερα βιβλία από συγγραφείς ήδη δοκιμασμένους που μου είχαν αφήσει πολύ ωραία «γεύση», αλλά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω κάποιο άλλο βιβλίο τους. Έτσι, πριν φύγει το 2016 θα ήθελα να:

// Να διαβάσω το Μέχρι το Φάρο της Βιρτζίνια Γουλφ. Με είχε μαγέψει το «Η κυρία Νταλογουέι». Πέρυσι διάβασα τον Φάρο της Άλισον Μουρ κι έμαθα ότι είχε επηρεαστεί από το «Μέχρι το Φάρο» της Γουλφ.

// Θέλω να τερματίσω το θέμα «Μουρακάμι», θα ήθελα μέσα στη χρονιά να διαβάσω το Σπούτνικ αγαπημένη.

// Έχοντας διαβάσει την «Μυστική ιστορία» της Ταρτ και μετά τον μεγάλο θόρυβο που έγινε με την «Καρδερίνα» θα ήθελα να το έχω διαβάσει και αυτό.

// Διάβασα το πρώτο μου Ουελμπέκ (Τα στοιχειώδη σωματίδια) μόλις φέτος το καλοκαίρι. Τι λέτε για την Υποταγή;

// Έχω τα περισσότερα βιβλία του David Foster Wallace στα ισπανικά και κάθε φορά κάτι με κρατάει και δεν έχω ακόμη διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του. Η αρχή έγινε φέτος με το Αυτό εδώ είναι νερό που απήλαυσα. Έτσι θέλω να ακολουθήσω τη συμβουλή ισπανού φίλου μου για να πάρω το «βάπτισμα του πυρός» στον κόσμο του με το βιβλίο «Consider the Lobster/Hablemos de langostas».

Εδώ θα είμαι και θα τα λέμε!

Newsletter

Εγγράψου στο newsletter για να μην χάνεις άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *