Gluhwein: Ώρα για το πιο αρωματικό ζεστό κρασί!
Αυτές τις μέρες που το κρύο είναι πιο έντονο, και η όρεξη για διακοπές μεγαλώνει, το μυαλό θέλει Gluhwein· ακριβώς! Αυτό το υπέροχο ζεστό κρασί γεμάτο από γιορτινά αρώματα που συνηθίζει να πίνει η βόρεια Ευρώπη.
Έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές συνταγές για πολλά χρόνια, κάποιες πιο γλυκιές, κάποιες άλλες λιγότερο. Αυτή όμως είναι με διαφορά η πιο ωραία, σίγουρα η πιο αρωματική απ΄όλες! Για την παρασκευή του καραμελώνουμε τις φλούδες εσπεριδοειδών και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο αρωματικό, χωρίς να είναι όμως ιδιαίτερα γλυκό, καθώς η αίσθηση του κρασιού είναι πιο έντονη. Ετοιμαστείτε για το πιο αρωματικό ζεστό κρασί που έχετε δοκιμάσει 🙂
Υλικά για 750ml:
- 2 μανταρίνια
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 1 μοσχολέμονο (lime)
- 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 γαρύφαλλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 καρπό από μοσχοκάρυδο
- 2 βανίλιες
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
Προμηθευτείτε τα υλικά από εδώ.
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και χρησιμοποιώντας τον καθαριστή πατάτας βγάζουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι, το λεμόνι και το μοσχολέμονο.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, και προσθέτουμε τις φλούδες και τους χυμούς από τα μανταρίνια και το πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το ξύλο κανέλας, τα φύλλα δάφνης και 5 με 6 ξύσματα από τον καρπό του μοσχοκάρυδου, και τις βανίλιες. Επίσης, προσθέτουμε τόσο κρασί που να καλύψει τη ζάχαρη.
- Θέλουμε η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια θα αφήσουμε το μείγμα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα ωραίο σιρόπι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τον γλυκάνισο και το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά. Είναι warm + delicious. Μπορούμε να σερβίρουμε αφού σουρώσουμε τις φλούδες και τα υπόλοιπα υλικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου