Το υπέροχα αρωματικό κέικ λεμονιού της Paxxi
Όταν έχεις δοκιμάσει όλες τις συνταγές και τις έχεις κάνει ξανά και ξανά, ψάχνεις κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά το «διαφορετικό» ήρθε από το site της Paxxi: ένα υπέροχο, αρωματικό κέικ λεμονιού με φιστίκι Αιγίνης. Είναι γρήγορο, πολύ απλό και πεντανόστιμο.
Δεν του έκανα το γλάσσο για να είναι ακόμη πιο ουδέτερο και λεμονάτο. Ιδού η συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα 2 λεμονιών
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 240 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 ml γάλα
- 120 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στα 2
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτω το ξύσμα των λεμονιών και αφού διαλύσω την μαγειρική σόδα μέσα στο λεμόνι, τα ρίχνω κι αυτά στο μίγμα.
Ενσωματώνω το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα βάζω στο μπολ εναλλάξ με το γάλα σε 2-3 δόσεις.
Τέλος προσθέτω τα τεμαχισμένα φιστίκια, ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ.
Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 11 x 22 εκ και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί σκεπάζω προς το τέλος με αλουμινόχαρτο).
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρω το κέικ στην πιατέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου