Αυτή η απλή αλλά τόσο υπέροχη συνταγή βγήκε από το κουτάκι των αναμνήσεων. Ακόμη θυμάμαι να την κάνω στα χρόνια του σχολείου και να μυρίζει όλο το σπίτι κανέλα και πορτοκάλι!
Είναι από αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα που προσωπικά δεν μπορώ να αντισταθώ. Αν δοκιμάσετε να τα κάνετε θα καταλάβετε το γιατί. Είναι τραγανά, δεν περιέχουν βούτυρο, ούτε αυγά και γίνονται μέχρι να πεις pispás! Πάμε;
ΥΛΙΚΑ
1 + 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
1 + 3/4 ποτηριού ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 βανιλίνες
λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
μια μικρή χούφτα σταφίδες
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200° Κελσίου στον αέρα
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που θα το προσθέσουμε σταδιακά και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη μας και τις ανοίγουμε σε μπαστουνάκια από τα οποία στη συνέχεια κόβουμε με μαχαίρι μικρές ισοπαχείς ποσότητες ζύμης
Προσθέτουμε τα κομμάτια ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε μια μικρή λακούβα στο κέντρο τους, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου
Βγαίνουν περίπου 80 τεμάχια. Αν σας φαίνονται πολλά φτιάξτε τη μισή ποσότητα, αλλιώς ετοιμαστείτε για να κάνετε το πιο τρυφερό και μυρωδάτο δώρο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου