Κέικ κακάου και σοκολάτας Mayo

Κέικ κακάου και σοκολάτας

Αν έχεις κάνει ήδη συνειρμούς διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, πας πολύ καλά.Ίσως, μόνο να μην μπορείς να αντιληφθείς το αποτέλεσμα πριν το δοκιμάσεις. Ναι, μαγιονέζα, καλά κατάλαβες.

Μα θα μπει μαγιονέζα σε ένα κέικ; Όμως, από τι φτιάχνεται η μαγιονέζα; Μα βέβαια, κυρίως από αυγά και λάδι, τη βάση δηλαδή άπειρων συνταγών για κέικ. Οπότε όλα είναι μια ιδέα.

Αυτό το κείκ, είναι πανεύκολο, χρειάζεται μόνο προσοχή στη διαδοχή των υλικών και ένα ολιγόλεπτο ανακάτεμα. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, θα σου αρέσει πολύ. Εγώ, γενικά, δεν είμαι του «ολοσοκολατένιου κέικ». Αυτό αυτό, όμως, είναι τόσο αέρινο που αξίζει να το έχεις στις συναγές σου.

Κέικ κακάου και σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:

  • 25 gr. σκόνη κακάο
  • 60 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 ml. καυτό νερό ή ζεστός καφές, τσάι Earl Grey ή τσάι μέντας
  • 145 gr. μαγιονέζα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 150 gr. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή δύο βανιλίνες
  • 190 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Κέικ κακάου και σοκολάτας

Κέικ κακάου και σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και την κουβερτούρα σε κομμάτια. Στη συνέχεια το καυτό νερό (καφές, τσάι) και το αφήνουμε να καθήσει λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όταν η σοκολάτα λιώσει και ομογενοποιούμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το αλάτι, τη σόδα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να είναι αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι, ανακετεύοντας μέχρι το μείγμα να είναι μεταξένιο και αφράτο, χωρίς καθόλου «γρομπαλάκια».
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα στρογγυλό ταψάκι 21 περίπου εκατοστών (στο οποίο πριν έχουμε βάλει λαδόκολλα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Για σιγουριά έλεγξε το ψήσιμο με ένα καθαρό μαχαίρι και 5 λεπρά πριν (στα 35 λεπτά). Αν το ταψάκι σου είναι μεγαλύτερο, το κέικ θα έχει μικρότερο πάχος, και άρα θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να ψηθεί.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο μας, όπως είναι. Μετά βγάζουμε το κέικ μαζί με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.
  • Όταν κρυώσει τελείως, κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Να το δοκιμάσετε και μην αποκαλύψετε στους φίλους σας το «μυστικό» της συστατικό,  παρά μόνον αφού δοκιμάσουν, και το λατρέψουν.

Κέικ κακάου και σοκολάτας

Κέικ κακάου και σοκολάτας

Είναι μια συνταγή της Melissa Clark.

Newsletter

* Εγγράψου για όλες τις ιστορίες και τις στιγμές που θα θέλαμε να είχαν αέρα νοσταλγίας και ονειροπόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *