Το Πανεύκολο Σοκολατένιο Κέικ Του Food Junkie.

Σοκολατένιο Κέικ

Το FoodJunkie.eu το εμπιστεύομαι εδώ και αρκετά χρόνια. Ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει έχει βγει πεντανόστιμο και χωρίς περίεργες εκπλήξεις.

Αυτή είναι μια πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες. Ε ψιτ, βγαίνει σούπερ αφράτο και νόστιμο. Έκανα δύο εκδοχές, μια σε φόρμα και μια για πολλά πολλά cupcakes!

Σοκολατένιο Κέικ

Υλικά:

για μια φόρμα με τρύπα, δύο μακρόστενες φόρμες ή 4 μιας χρήσης αλουμινένιες.

350γρ ζάχαρη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι γάλα (240μλ) με 1 κ.σ. ξύδι
1 φλιτζάνι καφέ (240μλ) ή την ίδια ποσότητα σε νερό
120μλ σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
2 αβγά

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα ή τις φόρμες σας.
Βάλτε όλα τα ξηρά υλικά (ζάχαρη, αλεύρι, μπέκιν, σόδα, κακάο) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα (αβγοδάρτη).
Βάλτε τα αβγά σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα λίγο με ένα πιρούνι και έπειτα προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υγρά (γάλα, ξύδι, καφέ, λάδι).
Ρίξτε τα υγρά στα ξηρά υλικά ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 45 περίπου λεπτά το κέικ με την τρύπα και για 30 το μακρόστενο.

Δείτε αυτήν τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες από το FoodJunkie.eu

+Tip: Ταιριάζει απόλυτα με μαρμελάδα φράουλα.


Newsletter

* Εγγράψου για όλες τις ιστορίες και τις στιγμές που θα θέλαμε να είχαν αέρα νοσταλγίας και ονειροπόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *