Η Πιο Νόστιμη Granola Είναι Εδώ!

granola

Όταν ψάχνεις τον πιο νόστιμο τρόπο για να γλυκάνεις τα Σαββατοκύριακά σου ή τα πρωινά σου μέσα στην εβδομάδα, πλέον θα ξέρεις ότι η μαγική λέξη ακούει στο όνομα ~ Granola ~, μια σπιτική εκδοχή των δημητριακών σου.

Μην σε τρομάζουν τα υλικά αν σου φανούν πολλά, μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στα γούστα σου αλλά και στα υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ που χρησιμοποίησα:

175γρ βρώμη
60γρ ινδική καρύδα τριμμένη
40γρ ηλιόσπορους
50γρ ωμά αμύγδαλα
100γρ ωμά καρύδια
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 κ.σ. σουσάμι
50γρ αποξηραμένα cranberries

Για το σιρόπι:
50γρ μαύρη ζάχαρη
90γρ βούτυρο
180ml μέλι
½ κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180˚C και βουτυρώνουμε το ταψί μας.

2. Βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί, τη βρώμη, την ινδική καρύδα, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το σουσάμι και την κανέλα, και ανακατεύουμε καλά.

3. Ψήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό και να χρυσαφίσει.

4. Όσο ψήνουμε το μείγμα στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δέσουν.

5. Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

6. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο ταψί με τα υλικά που ψήσαμε και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλο το μείγμα των καρπών έχει ανακατευτεί καλά με το σιρόπι.

7. Προσθέτουμε ξανά το ταψί στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανό.

8. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγη ώρα και προσθέτουμε τα αποξηραμένα cranberries.

9. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, σπάμε σε κομμάτια τη granola μας και τα τοποθετούμε σε ένα κλειστό βάζο.

 

Είδες; Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Ταιριάζει απόλυτα με γιαούρτι, αλλά και γάλα, είτε σκέτα είτε μαζί με τα έτοιμα δημητριακά.

Θα το δοκιμάσεις;


Newsletter

* Εγγράψου για όλες τις ιστορίες και τις στιγμές που θα θέλαμε να είχαν αέρα νοσταλγίας και ονειροπόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *