Το πιο ωραίο carrot cake

carrot cake

Τη συνταγή αυτή τη ξέρω εδώ και πολλά χρόνια, όπως και το Food Junkie από το οποίο και την έχω πάρει, είναι ένα από τα site που εμπιστεύομαι χωρίς ενδοιασμό. Εκτός από ότι είναι πεντανόστιμο, έχει και πολύ ωραία ιστορία, καθώς είναι η συνταγή του Rose Bakery, ένα food στέκι στο Παρίσι με πολύ ωραία φήμη! Είστε έτοιμοι για την πιο ωραία συνταγή carrot cake;

carrot cake

ΥΛΙΚΑ για μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

4 αβγά
225γρ ζάχαρη
300μλ ηλιέλαιο
9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο [ χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και παρέλειψα τη σόδα και το μπέικιν της συνταγής] 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
½ κ.γ. αλάτι
150γρ ψιλοκομμένα καρύδια
Για το γλάσο

125γρ ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
250γρ τυρί κρέμα, σε θερμ. θωματίου
½ κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 γρ ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

carrot cake

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC.
Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίχτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε έπειτα τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες και μάλιστα βελτιώνεται με τον καιρό.
Θα το λατρέψετε. Άραγε, σκέφτομαι…Θα ήταν ωραίο στο γλάσο να μπει αντί για τυρί κρέμα γιαούρτι; Θα το δοκιμάσω.


Newsletter

* Εγγράψου για όλες τις ιστορίες και τις στιγμές που θα θέλαμε να είχαν αέρα νοσταλγίας και ονειροπόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *