Ριζότο Με Πέστο Παντζάρι

ριζότο με πέστο παντζάρι

~ ή αλλιώς το πιο ωραίο ριζότο με πέστο παντζάρι ~

Αυτή είναι μια από τις συνταγές που έχω δοκιμάσει πολλές φορές στο σπίτι. Δεν θέλει πολλά υλικά και τα περισσότερα τα έχουμε ήδη―αν όχι όλα. Είναι πεντανόστιμη γκουρμεδιά και πολύ ελαφριά στη γεύση. Ακόμη κάθεσαι και δεν τη δοκιμάζεις;

ΥΛΙΚΑ που χρησιμοποίησα:

2 κούπες ρύζι αρμπόριο
1 συσκευασία προβρασμένα παντζάρια (περιέχει 2 βολβούς)
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
1 ξερό κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό
φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
τυρί φέτα για το γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Παίρνουμε τη συσκευασία με τα παντζάρια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το λάδι και το ξύσμα λεμόνι.

2. Βράζουμε το 1 λίτρο νερό και διαλύουμε σε αυτό τον κύβο λαχανικών.

2. Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι μας (χρησιμοποίησα wok) και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίσουμε ―προσέχουμε να μη μας καεί― και σταδιακά αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε λίγο λίγο και σβήνουμε με το ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε συχνά.

3. Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο (να είναι al dente αλλά να βλέπουμε ότι έχει χυλώσει αρκετά) προσθέτουμε το πέστο παντζάρι που ετοιμάσαμε ήδη και ανακατεύουμε.

4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό αλλά και αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αποσύρουμε από τη φωτιά. (Αφήνουμε στο στάδιο αυτό το αλάτι γιατί ήδη ο ζωμός λαχανικών περιέχει αρκετό)

5. Σερβίρουμε στο πιάτο μας γαρνίροντας με μπόλικη φέτα.

Είναι πολύ εύκολη συνταγή για να μην τη δοκιμάσεις!

Newsletter

Εγγράψου στο newsletter για να μην χάνεις άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.