Υπέρ-τέλειο Banana Bread

Banana Bread

Μου αρέσει πολύ να ετοιμάζω ένα σπιτικό σνακ-γλυκάκι κάθε βδομάδα, έτσι νιώθω ότι φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου και δεν καταλήγω να «τρώω» τα πάντα. Αυτή η πανεύκολη συνταγή banana bread/κέικ μπανάνας με κέρδισε από την αρχή· είναι μέχρι στιγμής η πιο νόστιμη που έχω δοκιμάσει αλλά και αυτή που κρατάει περισσότερο την υγρασία του κέικ, δίνοντας την αίσθηση ότι έχει σιροπιαστεί, χωρίς βέβαια να έχουμε κάνει κάτι τέτοιο.

Η έντονη αίσθηση υγρασίας, οφείλεται σε πολλά μυστικά που τα συνδυάζουμε όλα μαζί: ο επιπλέον κρόκος αυγού, η ξινόκρεμα, αλλά και οι ώριμες μπανάνες. Αν οι μπανάνες σου δεν είναι αρκετά ώριμες, καλύτερα να περιμένεις.

Banana Bread

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του τσαγιού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό + 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 φλιτζανιού ξινόκρεμα (sour cream)*
  • 1 κουταλιά του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
  • 1/2 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζανιού καρύδια ή οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό
*Για την ξινόκρεμα παίρνουμε κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών και προσθέτουμε στο 1/4 φλιτζανιού χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη «χημεία» να πήξει τη κρέμα γάλακτος για περίπου 15 λεπτά. Η ξινόκρεμα είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιηθεί και να κάνει ακόμη πιο αφράτο το μείγμα μας.

Banana Bread

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180º Κελσίου. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα και της βάζουμε λαδόκολλα ώστε να μην χρειαστεί να τη βουτυρώσουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τον επιπλέον κρόκο, την ξινόκρεμα και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε αφού τα ανακατέψουμε καλά τις λιωμένες μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι από το άλλο μπολ, ανακατεύουμε προσεχτικά και αργά και δεν το παρακάνουμε.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια, και το μείγμα μας είναι έτοιμο για τον φούρνο.
  • Ψήνουμε περίπου για μια ώρα, ωστόσο από τα 50 λεπτά τσεκάρουμε μήπως είναι ήδη έτοιμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα του για 10 λεπτά και στη συνέχεια το βάζουμε σε μια σχάρα ώστε να κρυώσει τελείως.

Καλή επιτυχία 🙂

** Είναι μια συνταγή από το Delish.

Newsletter

* Εγγράψου για όλες τις ιστορίες και τις στιγμές που θα θέλαμε να είχαν αέρα νοσταλγίας και ονειροπόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *